Rubber extrusie profielen, klemprofielen

Opblaasbare pakkingen, gelaste kaders en ringen

Extrusie proces

De productie van profielen, kaders, ringen, opblaasbare pakkingen, klemprofielen begint bij extrusie. Daarvoor maken wij gebruik van verschillende procestechnieken: continu op zoutbad – LCM -, ultrahoog frequent – UHF – of warme luchtovens, of met autoclaven. Beide productiewijzen hebben hun specifieke mogelijkheden. Daarom vragen wij altijd hoe een rubber profiel zal worden toegepast. Met die kennis voor handen kan al in het beginstadium met alle ins en outs van het profiel rekening worden gehouden.

Gamma rubber extrusie profielen, kaders, ringen, klemprofielen

Bewerkingen van rubber extrusie profielen

Eindloze pakkingen en afdichtingen

Kaders en ringen

Extrusie profielen kunnen worden verwerkt tot eindloze kaders en ringen.

Soorten verbindingen

  • Verlijmen en koud vulkaniseren

Koud vulkaniseren is het verlijmen van twee of meer geëxtrudeerde rubber profielen tot een pakking of afdichting. Daarbij wordt gebruik gemaakt van snelle lijmsoorten zoals cyano-acrylate of rubberlijm. Deze methode is snel en goedkoop, echter de verbindingen zijn minder fraai en kunnen broos zijn. Het belangrijkste nadeel van deze verbindingen is het verschillend krimp- en uitzettingsgedrag van rubber profiel en de lijm.

  • Gevulkaniseerde vlies lassen

Bij het vlieslassen van rubber worden geëxtrudeerde profielen door vulkaniseren eindloze pakkingen en dichtingen gemaakt. De verbinding wordt met een speciale substantie op rubberbasis door vulkanisatie tot stand gebracht. Hiermee kunnen sterke verbindingen worden gemaakt die veel van de eigenschappen van de geëxtrudeerde profielen hebben en nauwelijks zichtbaar zijn. Speciaal gereedschap is hiervoor noodzakelijk.

  • Injection en compression lassen

Injection en compression lassen worden volgens het moulding principe gemaakt. Twee einden van geëxtrudeerde rubber profielen worden in een lasvorm gestoken waarna een polymeer wordt geïnjecteerd of geperst in de vorm. Daarbij worden de uiteinden van de profielen verbonden. Dit proces maakt ingewikkelde lassen in grote series mogelijk, en levert zeer fraaie verbindingen op. Voor deze methode zijn speciale lasvormen noodzakelijk.

Mogelijkheden

  • kaders met 90º hoeken
  • kaders met ronde bochten
  • ringen met 180º verbindingen

Opblaasbare dichtingen, pakkingen of pezen

Een speciale groep bewerkte rubber extrusie profielen zijn opblaasbare pakkingen, ook wel opblaasbare dichtingen of opblaasbare pezen. Meer informatie vindt u hier opblaasbare dichtingen of opblaasbare pakkingen

Zelfklevende volrubber en mosrubber profielen

Zelfklevende profielen vereenvoudigen assemblage of montage. Verder kunnen op lichtere rubber profielen speciale tapes worden aangebracht die als permanente bevestiging kunnen dienen.

Beflocken van rubber profielen

Het voordeel van beflockte rubber profielen is enerzijds het fraaiere uiterlijk van het rubber profiel. Belangrijker is echter, dat door het beflocken rubber profielen niet meer verkleven met delen waartegen zij aanliggen. Er kan immers geen oppervlaktespanning door regen en condens ontstaan. Ook in droge omstandigheden heeft het beflocken van rubber profielen voordelen. Het stroeve oppervlak van rubber glijdt normaal moeilijk langs gladde oppervlakken. Voor raamafdichtingen betekent dit, dat het rubber kan gaan stropen langs het glas. Beflockte rubber profielen hebben dit probleem niet, terwijl toch de afdichtende werking van het rubber behouden blijft.

LIKON

Mail address

P.O. Box 23
Zeeland, 5410 AA
The Netherlands

Visiting address

Kerkstraat 101
Zeeland, 5411 CK
The Netherlands